Product(en) van de dag

zondag 26 januari 2020

Ervaringen en dilemma’s Marianne


Dat het lastig kan zijn om met dit project mee te doe. Blijkt ook uit de reactie van Marianne. Ten eerste gaan ze naar de groenteboer en hergebruikt ze de papieren zakken die ze daar krijgt. Haar man heeft daar ook twee losse appels kunnen scoren maar met vijf wordt dat lastiger denkt ze. Dan is de markt in hun buurt alleen open op werkdagen waardoor het moeilijker is om daar onverpakte kaas te krijgen bijvoorbeeld. De kaas is de supermarkt is in plastic verpakt en de kaas bij de kaasboer is een stuk duurder. Dan hebben ze een landwinkel. Jammer genoeg moeten ze daar heel veel tijd voor uittrekken omdat deze vermaan hun vandaan is en ze bij voorkeur fietsen.
Toiletpapier: verpakt in plastic. Margarine: plastic. Roomboter zit in een sympathiekere verpakking maar dan staat ze voor de keuze: wat is beter voor mijn cholesterol ?
Overmeet algemeen vindt ze het goed om mee te doen al was het alleen maar om de dilemma’s in kaart te krijgen.
Haar vraag: “ heeft iemand als eens geprobeerd om een stuk zeep te gebruiken als shampoo? Ze kocht er één bij Dille en Kamille maar heeft het nog niet uitgeprobeerd..

Ik ga maar eens kijken of ik dat als product van de dag kan plaatsen




Geen opmerkingen:

Terugblik en evalutatie project "minder plastic"

Terugblik en evaluatie project “Minder plastic” Terugblik In het kerkblad Samenklank van januari (van de kerken in Anloo en Zuidlaren...