Product(en) van de dag

dinsdag 4 februari 2020

Ervaringen en zo

We zijn alweer ruim een week verder. Ondertussen heeft een aantal mensen de ervaringen met ons gedeeld. Veel van de deelnemers maken hun eigen voedsel zelf. Ze bakken zelf brood, maken hun eigen broodbeleg, eten nog uit eigen tuin. De boodschappen worden vaak gedaan bij winkels als EkoPlaza en Odin. Ook de markt vindt meer aftrek. Het wordt duidelijk dat er een groot verschil is tussen dorp en stad. In de dorpen kan men meer van lokale leveranciers betrekken zoals melk bij de boer. Er is ook meer ruimte voor het aanleggen van een moestuin. 
In de stad zijn meer ‘groene winkels’ te vinden. Dan hoeft men de auto niet te gebruiken omdat veel plekken makkelijk te bereiken zijn met de fiets.


Waar kan koopt men producten in alternatieve verpakkingen. In glas of in papier. Ingevroren groenten kun je ook in karton kopen. Soms wordt ervoor gekozen een ander product te kopen dan gepland of wordt zelfs afgezien van het oorspronkelijke plan. Dat is dan wel weer duurzaam voor de portemonnee. 

Soms ervaren mensen ongemak. Financieel is er soms geen keuze. Soms hebben mensen het gewoon veel te druk om om te rijden of te fietsen. Soms ben je blij dat je iets van de voedselbank kunt halen. Je hebt dan geen keuze.

De groeiende bewustwording van ons verbruik is al een doel dat bereikt gaat worden, zo schreef iemand.

Geen opmerkingen:

Terugblik en evalutatie project "minder plastic"

Terugblik en evaluatie project “Minder plastic” Terugblik In het kerkblad Samenklank van januari (van de kerken in Anloo en Zuidlaren...